Over mij…

Welkom op mijn website.

Ik ben  Ad Vergouwen (1956) te Breda, pianist en dirigent.

(Foto Paul van Gulick)

Van 1976 tot 1985 volgde ik mijn studies aan het Brabants Conservatorium te Tilburg voor piano, koor- en orkestdirectie.
Ik was gedurende 38jaar werkzaam bij Factorium Podiumkunsten te Tilburg als pianodocent en daarnaast verleen ik mijn diensten aan enkele koren: Zang en Vriendschap Oisterwijk, Princenhage’s mannenkoor te Breda en het Lambertuskoor te Etten-Leur.
Sinds 2000 ben ik gastdocent aan het Pedagogisch College nr. 1 te Krasnoyarsk (Siberie) en in april 2018 mocht ik uit handen van Tatyana Alekseeva het “Certificate of appreciation” in ontvangst nemen, dat mij door het ministerie van Onderwijs en Cultuur in Siberie werd toegekend.

Voor het koor van genoemd college o.l.v. Galina Kozyreva en orgel: Adrey Bardin, schreef ik een aantal composities en in onderstaande links kunt u het “Agnus Dei” en “Qui tollis peccata mundi” uit de door mij gecomponeerde: “Missa Deo gratias” beluisteren.
Ook twee door mij gecomponeerde liederen “Streichle mich” en “Farben verschiessen” op tekst van Julius Dreyfuss zijn te horen. Ze worden gezongen door Elena Stromilo (sopraan) en begeleiding door mijzelf. Opnames zijn gemaakt in de concertzaal van Krasnoyarsk.

Sinds 1 augustus 2021 ben ik weer woonachtig in het mooie dorpje Udenhout en heb zitting in de culturele raad, onderdeel van de dorpsraad Udenhout. Samen met de andere leden van de raad dragen wij zorg voor de culturele activiteiten die hier (gaan) plaatsvinden.

Daarnaast ben ik bestuurslid van de Stichting Petrusconcerten Oisterwijk. In de prachtige Petruskerk te Oisterwijk organiseert deze stichting drie a vier concerten per jaar o.a. Matheuspassion van J.S. Bach en voor 2 april 2023 de Johannespassion van J.S. Bach.

Als musicus ben ik beschikbaar voor  koren als dirigent, als piano-begeleider voor koren en solisten, en ik geef workshops, samenspel-activiteiten en culturele presentaties.
Ook wil ik graag in contact komen met professionele instrumentale/vocale musici, die willen samenspelen met als doel optredens/concerten te verzorgen. Ik heb een ruime ervaring als pianobegeleider. Zie hieronder mijn contactgegevens.

Ad Vergouwen

Adres: Slimstraat 42-36

5071 EK Udenhout

06-35317867

email: a.vergouwen@icloud.com
advergouwen@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s