Mijn schilderijen

Toen ik begin jaren ’70 van school naar huis fietste, kwam ik langs diverse winkels waar ze tekeningen, prenten en schilderijen verkochten. Iedere keer stopte ik dan om al dit moois te bewonderen en vooral de schilderijen trokken mijn aandacht. Ik bewonderde de stillevens, portretten en landschappen en het leek wel echt… Het was net alsof de stillevens in het echt om je heen stonden, de portretten leken mensen die ieder moment tegen je konden gaan praten en in de landschappen zou je zo willen gaan wandelen.

Het duurde nog tot begin jaren 90 toen ik de eerste stappen zette in het zelf actief schilderen. Ik ging lessen volgens bij Adry Deekens te Waalwijk, tegenwoordig gevestigd in Heusden, en ik heb die cursussen een jaar of drie gevolgd. Door verhuizing en door veranderingen in mijn werk kwam het er niet meer van om nog te schilderen.

De schilderijen en verfspullen verdwenen naar de zolder en zouden daar voor lange tijd blijven liggen. In 2015 verloor ik een groot gedeelte van mijn baan. Ik kreeg meer tijd, dus pakte met veel plezier het schilderen weer op. Ik veranderde van olieverf naar acrylverf en dat bleek een goede keuze.

Nu, met veel kijken en leren via internet, ben ik als autodidact bezig……….een boeiende ontwikkeling.

In oktober 2020 hield ik in Oisterwijk mijn eerste expositie en er is ook een opdracht uit voort gekomen.
Ook zijn er inmiddels twee schilderijen naar Rusland gegaan en één naar Duitsland. Een leuk idee dat iedereen, hier en elders, van mijn schilderijen kan genieten.

Op deze pagina nu enkele schilderijen en ben voornemens deze regelmatig te wisselen. Ik wens je, kijker/ster, veel genoegen bij het bekijken.